Zbog četiri lažne dojave o postavljenim bombama uhićen maloljetnik

21.11.2022.

Zadnja izmjena 17:19

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Zagrebačka policija je objavila da je uhitila maloljetnika koji je lažno dojavio o postavljenim eksplozivnim napravama u tri škole na Trešnjevci i zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

U policiji otkrivaju da su danas između 12.35 i 13.20 na e-mail adresu zaprimili dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke - na Selskoj cesti, Horvaćanskoj cesti i u Ulici Davorina Bazjanca te u zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima, navode u priopćenju.

Odmah nakon zaprimanja dojava, dodaju, policajci su krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili njihovu istinitost.

Maloljetna osoba koja se dovodi u vezu s tim lažnim dojavama, malo prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!