22:16 / 20.05.2020.

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT

Dok je Vlada zasjedala u NSK - u središtu grada: prosvjed

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U središtu Zagreba prosvjed udruge Glas poduzetnika. Okupili su se povremeni prijevoznici, ugostitelji, turistički djelatnici i drugi kako bi od Vlade zatražili hitne mjere za spašavanje poslovanja.
U središtu Zagreba prosvjed udruge Glas poduzetnika. Okupili su se povremeni prijevoznici, ugostitelji, turistički djelatnici i drugi kako bi od Vlade zatražili hitne mjere za spašavanje poslovanja. Od Vlade su dobili jamstva da će im se pomoći.

- "Pet do dvanaest" - prosvjed prijevoznika

Zbog ograničenja javnih okupljanja, prosvjednici su čekali na Trgu bana Jelačića i na Markov trg dolazili u grupama od najviše 40 ljudi.

Uoči prosvjeda povremenih prijevoznika, ugostitelja, turističkih djelatnika i organizatora događaja održan je sastanak u Ministarstvu turizma s resornim ministrom.

Nakon nekoliko manjih, ovo je prvi konkretan sastanak na kojem su povremeni prijevoznici i drugi turistički djelatnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja.

Unatoč uspješnom sastanku - ranije najavljeni prosvjed su ipak odlučili održati.

- Vjerujem da će sve proći u najboljem redu, ne možemo i nećemo sada otkazati prosvjed, ali ćemo malo ublažiti retoriku jer nema smisla da nakon ovog sastanka budemo oštri, ako smo započeli s konkretnim dijalogom, izjavio je nakon sastanka s resornim ministrom Marko Slišković, Inicijativa povremenog prijevoza putnika.

- Mi smo poslali petnaestak leasing kuća jedan dopis. Svi smo mi u istom ili sličnom problemu i ne smije tu biti prevelikih razlika da netko zaradi, a drugi propada na ovaj način, vrlo jasno dajem do znanja da u ovoj neprilici moramo biti barem bliže jedni drugima, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!