20:50 / 20.12.2018.

Autor: Nataša Kraljević Kolbas/P.F./HRT

Dok se odrasli natežu mališani u domovima čekaju

-

-

Foto: - / -

Zakon o udomiteljstvu izazvao je prijepore i u vladajućoj koaliciji, a propitivanje ustavnosti već je najavljeno. Postupak udomljenja nije jednostavan. A tek posvajanje! Još i teže.
Kraj je godine i blagdani se bliže. Većina ih planira provesti u obiteljskom krugu, užem ili širem. No to je i vrijeme u kojem se moramo zapitati što je s onima koji obitelj nemaju ili im roditelji ne pružaju najbolju moguću skrb.

Uoči odlaska na praznike, saborski su zastupnici izglasovali zakon o kojem će se još govoriti. Zakon o udomiteljstvu izazvao je prijepore i u vladajućoj koaliciji, propitivanje njegove ustavnosti već je najavljeno. Dok se odrasli natežu, mališani u domovima za djecu čekaju udomljenje. Taj postupak nije jednostavan. A tek posvajanje! Još i teže.

Svake godine broj posvojene djece sve je manji te se u prilogu iz emisije Puls govori o tom problemu. Novinarka HRT-a Nataša Kraljević Kolbas donosi tri priče, o tri obitelji. Jednoj koja želi posvojiti dijete i dvjema kojima je to uspjelo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!