Doktor Ivić: Interes za cjepivo raste, traži se slobodno mjesto

28.12.2020.

18:49

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

default error photo
Doktor Ivić kazao je da su reakcije nakon cijepljenja minimalne, poput blage nelagode na mjestu uboda ili slabe alergijske reakcije.
Među prvima koji su primili cjepivo protiv koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji bio je doktor Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split. Za središnji Dnevnik HTV-a kazao je da nema nikakvih tegoba, te da osjeća tek minimalnu bol na mjestu uboda.

➡️ Nakon cijepljenja dva blaža osipa bez ikakvih posljedica
➡️ Masovna kampanja cijepljenja u Europi i svijetu
➡️ Milanović: Cijepljenje protiv koronavirusa je važno

Doktor Ivić rekao je da se, prema njegovim saznanjima, nitko od cijepljenih u županiji nije žalio na nuspojave.

- To su uglavnom otekline, temperatura, nelagoda na mjestu uboda, pokoja alergijska reakcija - nikada teška i ozbiljna, tako da možemo reći da je to dosta sigurno cjepivo, puno je doza već primijenjeno, kazao je Ivić.

Naglasio je da zanimanje za cjepivo raste.

- Čak se traži slobodno mjesto. Mi ćemo doze koje smo dobili sasvim izvjesno vrlo brzo potrošiti i čekamo sljedeće, mislim da će se tražiti cjepivo više, rekao je Ivić koji će za mjesec dana, točnije 17. siječnja, primiti drugu dozu cjepiva.

Splitska bolnica dobila je 330 doza cjepiva protiv koronavirusa.

- Utrošili smo jednu trećinu, u roku od sljedeća tri dana to će biti dano svima koji su predviđeni, rekao je Ivić.

Pritisak na splitsku bolnicu, kazao je, smanjio se. Više bolesnika otpuštaju nego što primaju.

- Osjećamo olakšanje. U ovom času je to nešto manje od 140 bolesnika, u vrhuncu ih je bilo preko 200, tako da je to dobar pokazatelj.

Poslao je poruku građanima koji su skeptični prema cjepivu protiv koronavirusa.

- Želim im što i sebi, da se cijepe. Oni koji ne vjeruju, neka prate medije, vidjet će na nama koji se cijepimo da nuspojava nema, a u svijetu znamo da je zaista tako, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!