15:54 / 31.07.2019.

Autor: Sandra Badžek/HRT

Dolaze bolja vremena za "varaždinsko more"

-

-

Foto: - / -

Kada se živa na termometru popne, bijeg od užarenog asfalta mnogi Varaždinci traže na - varaždinskom moru. Oni najhrabriji kupaju se ondje još od proljetnih mjeseci.
Velik broj Varaždinaca osvježenje u ljetnim mjesecima traži na gradskim kupalištima. Uz bazene, tu je i popularno varaždinsko more. Nekada dupkom puno, posljednjih se godina sve više praznilo. Jedan su od uzroka i neugodni mirisi koji se šire iz obližnjeg pročistača.

Rekonstrukcija pročistača, koja bi ovu prirodnu oazu nadomak gradu riješila neugodnih mirisa koji smetaju kupače, mogla bi biti gotova u dvije godine. A nakon toga ondje bi mogao osvanuti i moderan kamp za turiste. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, kao i još niz planova o uređenju i oživljavanju samog kupališta.

Za kupalište, ako je suditi prema riječima gradskih oca, ipak su stigla bolja vremena.

- Idemo s dobivanjem plave zastave, razgovaramo o mjestu gdje bi ljudi mogli dolaziti s kućnim ljubimcima, jer su to česta pitanja - kaže varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Građani će se i dalje ovdje kupati besplatno. Kad je pak riječ o čestim pitanjima vezano za blagajnu gradske tvrtke Akvasiti, prihodi su mu 15 posto bolji u odnosu na prošlu godinu, uspoređujući od 3 do 6. mjeseca, trošjkovi 25 posto u padu, što je u nekakvih 60 posto bolji rezultat osnovnog poslovanja - otkriva direktor tvrtke Emir Arnautović.

Financijsku ali i turističku sliku mogli bi popraviti i planovi za budućnost. S pomoću europskog novca planira se izgraditi autokamp s četiri ili pet zvjezdica. Bio bi to prvi takav kamp u gradu koji je prošle godine imao porast broja noćenja za 27 posto - 71 tisuću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!