Danas južina, slijedi pad temperatura, potom kiša, vjetar

30.03.2022.

09:03

Autor: HTV/HRT

Promjena vremena

Promjena vremena

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Danas će prevladavati oblačno s kišom, većinom najobilnijom u četvrtak, osobito na Jadranu, gdje će pljuskovi i grmljavina biti najčešći, te u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju, gdje će u subotu kiša postupno prelaziti u snijeg. Bit će ga vjerojatno i ponegdje u nizinama. Temperatura će se sniziti i bit će niža od prosječne za početak travnja. Valja upozoriti i na Jadranu do petka umjereno i jako jugo i južni vjetar, zatim bura, rekla je za HRT, Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a. 

- Idućih dana na kopnu oblačno s kišom. Najviše će je pasti u četvrtak, lokalno će biti obilna, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, gdje će i dalje češće padati nego na sjeveru. Zapuhat će sjeverni vjetar i širiti se prema jugu, a s njime će stizati sve hladniji zrak, pa u subotu može pasti i malo snijega, izvjestila je.


I na Jadranu nestabilno i oblačno s kišom i grmljavinom. Pljuskovi će najobilniji biti u četvrtak, no pokoji izraženi ne može se isključiti ni idućih dana. Jako i vrlo jako jugo i južni vjetar, u petak će prolazno oslabjeti, a na sjeveru će u subotu zapuhati bura, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!