22:48 / 15.07.2018.

Autor: HRT

Dolenčić: Dostojanstveno dočekajmo naše dečke!

-

-

Foto: - / -

Malo je nedostajalo da pokal svjetskog prvenstva dođe u Hrvatsku, no to je ipak najbolji rezultat hrvatske reprezentacije na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima.
Hrvatska je svjetski doprvak u nogometu. Malo je nedostajalo da pokal svjetskog prvenstva dođe u Hrvatsku, no to je ipak najbolji rezultat hrvatske reprezentacije na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima.

Hrvatska ja stekla simpatije cijelog svijeta, a reprezentacija maksimalno poštovanje za svaki trenutak radosti i ponosa koji su nam priuštili u prošlih mjesec dana.
 

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, izjavio je u HRT-ovoj Temi dana da je ovo najznačajnije sportsko natjecanje uz Olimpijske igre. Mislim da nam je ova reprezentacija stvarno osvjetlala obraz. Posebne čestitke idu Luki Modriću na Zlatnoj lopti. On je to stvarno zaslužio, dodao je Mateša.

Način na koji je Hrvatska postala prepoznatljiva u svijetu ne da se financijski izraziti, kada bi htjeli platiti to što su ti dečki napravili za promociju Hrvatske.

Krešimir Dolenčić, redatelj dočeka hrvatskih reprezentativaca, izjavio je kako smatra da je Hrvatska dobila Svjetsko prvenstvo, a da je izgubila samo jednu utakmicu. Kada bih trebao reći što će se sutra dogoditi, mogu samo istaknuti da se sve već dogodilo. Imamo neopisivo senzacionalnu publiku i fantastične izvođače. Imamo jednu veselu, skromnu, zabavnu i dobru naciju. Takav i doček molim te da ljudi ne dižu dronove, niti pale bengalke. Budimo dostojanstveni, ponosni i sretni kada dočekamo naše dečke, rekao je Dolenčić.

Davor Lulić, komentator Hrvatskog radija, izjavio je da bi hrvatska reprezentacija trebala biti u Hrvatskoj najkasnije u 14 sati, a možda i malo ranije. Vjerujem da će sutra biti veselo i vedro u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj, kazao je.

Dolenčić nije mogao reći kada će reprezentativci doći na središnji zagrebački Trg, već pretpostavlja da bi od zračne luke do Trga moglo proći oko sat i 15 minuta. U drugim gradovima bit će fešte, ali Zagreb radi doček. Nema politike niti izvođača. Glavni izvođači su 23 sjajna momka i ta publika koja će ih ovdje dočekati, kazao je Dolenčić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!