19:59 / 07.07.2021.

Autor: HRT/Dnevnik/Borko Brunović/B.V.

Dolenec: Napuhan rukovodeći kadar; Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110

Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika

Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika

Foto: HRT / Dnevnik

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sljedećeg će tjedna Gradskoj skupštini predložiti plan restrukturiranja gradske uprave, o kojem se nagađa od početka njegova mandata. Najavljeno je znatno smanjenje broja gradskih ureda - neki se ukidaju, neki spajaju pa će od dosadašnjih 27 ostati njih 16.

- To je prvi korak koji vidimo kao dubinski preustroj gradske uprave da bude učinkovitija, djelotvornija, bolje koordinirana i na taj način da pruži bolje usluge građanima, rekla je u dnevniku HTV-a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Ono što je sada na sjednici gradske skupštine pred nama je odluka o preustroju koja 27 gradskih ureda pripaja na način da ih bude 16. Novi ustroj kad stupi na snagu označit će priliku da raspišemo javne natječaje kako bi kao što smo govorili i u kampanji mogli stvoriti ekipu koja će s nama provesti ono što vidimo kao program za Zagreb.

"Napuhan rukovodeći kadar"

Što je pročelnicima koji neće biti u ekipi, kaže da najveći dio ureda ima novo ustrojstvo. Ima li nezadovoljnih, kaže da će ih biti, ali će se postići bolja koordiniranost.

- Ono što smo dosada primijetili je dosta napuhan rukovodeći kadar. Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110. Mislimo da jedna od stvari koje će se postići novim ustrojem je značajno smanjenje rukovodećeg kadra, ističe.

Dva mega-ureda - za socijalu, zdravstvo i branitelje, te promet, obnovu i graditeljstvo

Do 2009. navodi, ova gradska uprava je imala 17 ureda, neki su ranije već bili u istom uredu, u međuvremenu smo došli do 27. Povezat će kaže, usluge poput, socijalnih i zdravstvenih. Istaknuli smo obnovu da ubrzamo i ojačamo obnovu Zagreba.

Zaduženje od 400 milijuna kuna

Dolenec navodi kako je riječ o kratkoročnom zaduženju koje pomaže da se premosti jaz u likvidnosti, prije svega da se podmire obveze prema dobavljačima. Nisu, ističe ugrožene ni plaće, niti je u planu povećanje cijena za građane. 

O uhićenjima

Je li teško raditi s policijom u uredu, ističe da je njihova poruka kako imaju otvorena vrata i da su na to smo spremni, te kako rade s puno optimizma za promjene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!