Dolenec: Požurnica sudu za odluku o mjeri roditelj odgojitelj

10.05.2022.

12:51

Autor: HRT/Hina

Danijela Dolenec

Danijela Dolenec

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Zbog obustave izmijenjene mjere roditelj odgojitelj, opet je na snazi Bandićeva verzija mjere koja korisnicima onemogućava zapošljajvanje, pa su oni koji su se u međuvremenu zaposlili u neizvjesnosti, upozorila je u utorak zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec.

- Prema odluci koju smo mi donijeli, imali ste pravo zaposliti se i primati naknadu. Zbog onog što se dogodilo od 1. svibnja, obustave izvršenja, opet vrijedi Bandićeva verzija odluke - koja kaže da je nespojivo biti korisnik mjere i biti zaposlen, rekla je Danijela Dolenec na redovitoj konferenciji za medije.

Istaknula je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu. Također, ponovno je na snazi zabrana upisa djece u vrtiće, čime su korisnici mjere u dodatnoj neizvjesnosti jer je redovni rok za upise svibanj, rekla je Dolenec.

- Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposliti, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti. Moramo im tumačiti da su se našli u situaciji gdje je nespojivo istovremeno biti zaposlen i korisnik mjere. Novonastale okolnosti čine snažan argument za što žurnije donošenje odluke suda o meritumu - je li izmijenjena verzija odluke o novčanoj pomoći zakonita ili nije, rekla je Dolenec i ponovila kako su u Gradskoj upravi uvjereni u zakonitost izmijenjene mjere roditelj odgojitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!