Dom za starije i nemoćne "Meri" zatvoren, korisnici izmješteni

01.12.2022.

19:50

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Pula: Dom za stare i nemoćne osobe "Meri"

Pula: Dom za stare i nemoćne osobe "Meri"

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL / Srecko Niketic/PIXSELL

Policija i DORH, prema nalogu Službe za inspekcijski nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, pretraživali su privatni obiteljski dom za starije i nemoćne "Meri" u Puli. Prema informacijama iz Ministarstva rada - Dom je radio iako još od ljeta nema dopuštenje za to a njegovi su vlasnici još tada zaradili i optužne prijave.

Za sadašnjih osmero bolesnih i teško pokretnih štićenika skrbila se samo majka vlasnice.

Štićenici su prebačeni u druge, legalne domove ili su ih preuzele njihove obitelji, a Služba za inspekcijski nadzor Ministarstva rada nastavlja postupanje u slučaju.

- Korisnici su izmješteni svi, Doma nema, to je rad na crno. Poruka je jasna i ostalim osobama koje se upuštaju u takve aktivnosti i ovo je primjer kako se postupa i koji su rezultati takvih djelovanja, poručila je Sunčica Lončar, načelnica Samostalnog sektora za upravni i inspekcijski nadzor u socijalnoj skrbi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!