18:41 / 22.01.2020.

Autor: I.Dunaj, T.Kuturovac/Dnevnik/IMS/HRT

Domaće tvrtke opremaju policiju

-

-

Foto: - / -

Čarape, čizme, svečane odore, borbena oprema, bespilotne letjelice samo su dio opreme koju Hrvatska ne mora uvoziti.
Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je financijski plan za ovu godinu, vrijedan malo više od 5 milijardi i 900 milijuna kuna. Potpisani su i ugovori o opremanju policije, i to s 37 domaćih tvrtki, koje će za gotovo 290 milijuna kuna isporučiti svu potrebnu opremu.

Čarape, čizme, svečane odore, borbena oprema, bespilotne letjelice samo su dio opreme koju Hrvatska ne treba uvoziti.

- Nije svejedno u što se novac ulaže. Meni je pogotovo drago, i to je cilj, da, unatoč tomu što plaće službenika u MUP-u rastu, istovremeno raste i onaj dio koji se odnosi na ulaganje u tehničko i drugo opremanje policijskih službenika i sustava, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Trideset i sedam domaćih tvrtki opremit će hrvatske policajce od glave do pete. Moderna policija zahtijeva najmoderniju opremu pa će tako karlovačka tvrtka isporučiti najnovije modele pušaka i pištolja.

- Isporučujemo prvi put naš model SF koji je unaprijeđeni pištolj XDM koji mogu pucati i s prigušivačem za neke specijalne postrojbe ili isporučujemo trening-pištolje ili, što je isto novitet, i bacače granata koji se mogu montirati na našu pušku, rekao je Željko Pavlin iz tvrtke HS Produkt.

Ugovori vrijedni 290 milijuna kuna velik su posao kojim su itekako zadovoljne obje strane.

- Već na početku godine možemo početi realizirati svoje planove. Ne samo planirati nego i realizirati što nam je važno u planiranju. A posebno bih naglasio da nismo čuli koliko tisuća zaposlenih će raditi ovaj posao koji smo danas potpisali i ostvarili, izjavio je Vinko Barišić iz tvornice Jadran čarape.

A posla je svake godine sve više. Za opremanje policije potrošit će se gotovo 55 milijuna kuna više nego prošle godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!