16:41 / 07.12.2019.

Autor: S.M./HRT

Domagoj I.Milošević na čelu biznis organizacije SME Global

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Domagoj I. Milošević, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika te potpredsjednik SME Europe EPP-a, izabran je za predsjednika SME Global, business organizacije Internacionalne unije demokrata.
Domagoj I. Milošević, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika te potpredsjednik SME Europe EPP-a, izabran je za predsjednika SME Global, business organizacije Internacionalne unije demokrata (IDU), koja globalno okuplja stranke desnog centra.

U organizaciju koju su stvarali Helmut Kohl, Margaret Thatcher i George Bush, dobrodošlicu mu je zaželio Stephen Harper, predsjedavajući IDU i bivši kanadski premijer.

- Poduzetnici i obrtnici jedna su od temeljnih odrednica tržišnog gospodarstva i demokracije. Sam sam poduzetnik od svoje 19.  godine. Najznačajniji dio političke karijere posvetio sam zalaganju za manje poreze i manju administraciju, konkurentnije gospodarstvo te interese poduzetnika i obrtnika.
Ovaj izbor potvrda je mog predanog rada te otvara nove prilike i za hrvatsko gospodarstvo, u kontekstu globalnih izazova, izjavio je Domagoj I. Milošević.

Domagoj I. Milošević tako na predsjedničkoj poziciji nasljeđuje osnivača, dr. Paula Rübiga, koji se posebno zalagao za proširenje suradnje SME-ova i izvan Europske unije.

Domagoj I. Milošević, zastupnik u Hrvatskom saboru, bio je potpredsjednik Vlade za investicije u 11. Vladi Republike Hrvatske te član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, kao i više nadzornih i upravnih odbora.

SME je kratica za mala i srednja poduzeća (small and medium-sized enterprises).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!