11:19 / 21.01.2019.

Autor: E.L.S./M.Š./HRT

Domar ekskluzivno za HRT - zašto se zatvorio u školi

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon dolaska policije, domar se predao, a nastava se od drugog školskog sata održavala normalno. Iza cijelog slučaja, kažu u školi, leži činjenica da je u tijeku reizbor za ravnatelja škole.
Domar koji se jutros na sat vremena zatvorio u osnovnoj školi Brodarica, na ispitivanju u policijskoj postaji proveo je sedam sati. Policija je nakon ispitivanja utvrdila da nema elemenata za prekršaj, ni za kaznenu prijavu. Izvješće će poslati Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Za HRT je domar Goran Macura rekao zašto se odlučio na ovakvu akciju. Tvrdi da je atmosfera u školi posljednjih dana bila nepodnošljiva i da se uoči izbora za ravnatelja vodila bitka za svaki radnički glas. I njegov, iako je u školi na zamjeni.

Izjavio je da je bio pod pritiskom da glasa za protukandidata te mu je rečeno da ga onda čeka radno mjesto. Potom se, kako kaže, odlučio na performans. Preko plakata poslao je poruke djeci i Školskom odboru.

Odabrao je, ne krije, ravnatelja koji je na čelu škole 14 godina. No školski odbor prošloga je tjedna odlučio drugačije. Glasove su dali protukandidatkinji aktualnog ravnatelja. I odluku poslali na adresu resornog Ministarstva. A na adresu roditelja i djece - ide isprika domara.

Nakon što se domar predao policiji, nastava se održavala normalno od drugog sata

Jutros se, nakon dolaska policije domar predao, a nastava se od drugog školskog sata održavala normalno.

- Čovjeku se prije nekoliko dana rodilo dijete, u nekoliko navrata su mu dolazili kući, prijetili mu. Prijetili su mu ovdje u školi. Jednostavno čovjek nije izdržao. Ne opravdavam njegove postupke, ali je napravio to što je napravio, rekao je Emil Božikov, ravnatelj OŠ Brodarica.

- Izlaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je riječ o 49-godišnjaku koji tom prilikom nikome nije prijetio, niti je bilo koga doveo u opasnost, izjavila je Marica Kosor, glasnogovrnica PU šibensko-kninske.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da je odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Blaženka Divjak naložila da se zatraži očitovanje škole te je pokrenut inspekcijski nadzor u vezi s izborom ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!