Domovinski pokret i Agrameri upozorili na problem obraslih javnih površina

29.05.2023.

13:59

Autor: HRT/IMS

Domovinski pokret i Agrameri održali konferenciju za medije

Domovinski pokret i Agrameri održali konferenciju za medije

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine, te predstavnici političke stranke Agrameri održali su ispred zgrade Zagrebačkog Holdinga konferenciju za medije na temu ''Problemi funkcioniranja Grada Zagreba'' i drugih aktualnosti.

Oni su, kako kažu, simboličnom kosidbom trave pokraj Zagrebačkog holdinga upozorili na problem obraslih javnih površina.

- Željeli smo i simbolički pokazati da se čak ni ispred Zagrebačkog Holdinga ništa ne radi. Pogledajte kako je tu sve neuredno. Dvije godine mandata je prošlo. Imamo skandal za skandalom, a ono za što su izabrani da rade, to ne rade, ili ako je možda dio njihovog programa da trava bude nepokošena. Vidimo kiše i možemo samo zamisliti što će biti kroz tjedan-dva što se tiče komaraca u gradu Zagrebu. Pretvorit ćemo se u Baranju, i to nikoga ne zanima. Zanimljivo je da je ispred Poglavarstva grada Zagreba sve pokošeno, a ispred Holdinga ništa, upozorio je predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba Igor Peternel

 Peternel je održao konferenciju za novinare  ispred Holdinga zajedno s predstavnicima stranke Agrameri, na kojoj su upozorili kako se "ne kose i ne održavaju zelene površine, narušava se estetski izgled grada i stvara higijensko-zdravstveni problem".

Gradska vlast, nakon dvije godine mandata, niže skandal za skandalom, a ono za što su izabrani ne rade, rekao je ironično se ogradivši primjedbom da je možda "nepokošena trava" bila dio njihova izbornog programa. 

Peternel predviđa najezdu komaraca 


S obzirom na vremensku prognozu koja idućih dana najavljuje kišu, Peternel je upozorio da se kroz tjedan-dva može očekivati najezda komaraca u Zagrebu kao u Baranji.

Građani su, istaknuo je, vladajućima olako dali svoj glas, misleći da će raditi za dobrobit zajednice, no polako osvještavaju koliko je grad zapušten i kako se smeće ne odvozi.

''Ulazimo u druge dvije godine mandata, na način da nema vizije i da se ne zna što će biti s otpadom", rekao je Peternel.

Istaknuo je i da je plan o suradnji s Novskom u gospodarenju otpadom definitivno propao, te da je direktor Centra za gospodarenje otpadom podnio ostavku, što je, kaže, "skroz prošlo ispod radara".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!