Domovinski pokret napustili povjerenici ogranaka zagrebačke podružnice

30.07.2022.

12:23

Autor: HRT/Hina

DP napustili povjerenici ogranaka zagrebačke podružnice

DP napustili povjerenici ogranaka zagrebačke podružnice

Foto: Dnevnik / HTV

Nezadovoljni "lažnim obećanjima i nemarnim vođenjem stranke", jedanaestero bivših predsjednika/povjerenika ogranaka gradske podružnice Zagreb napustilo je Domovinski pokret.

- Glavni razlog je nedemokratsko vođenje stranke, odnos prema članovima i neispunjena obećanja da će se Hrvatska vratiti hrvatskom narodu kroz dva alata neposredne vlasti naroda - izbornim zakonom i referendumom, rekla je na konferenciji za novinare Zorica Gregurić.

Po njezinim riječima, u protekle dvije godine nije bilo pomaka na tom području, ali jest kršenja temeljnih dokumenata stranke jer su svi oni koji su se usprotivili lošem vođenju zagrebačke podružnice bili suspenzijama onemogućeni kandidirati se na nedavnim unutarstranačkim izborima.

Iz Domovinskog pokreta istupili su bivši predsjednici ogranaka u četvrtima: Sesvete, Stenjevec, Podsljeme, Brezovica, Podsused-Vrapče, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Trešnjevka Sjever i Peščenica Žitnjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!