Don Petar Palić novi hvarski biskup

09.03.2018.

15:45

Autor: HRT

Foto: www.danikrscanskekulture.info

Foto: www.danikrscanskekulture.info

Foto: - / -

Don Petar Palić podrijetlom je iz Janjeva, najstarije hrvatske dijaspore na Kosovu. Rođen je 3. srpnja 1972. godine u Prištini, tadašnjoj Skopsko-prizrenskoj biskupiji.
Papa Franjo prihvatio je odreknuće mons. Slobodana Štambuka na pastoralnom služenju u Hvarskoj biskupiji te novim biskupom imenovao don Petra Palića, svećenika Dubrovačke biskupije i generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Don Petar Palić
podrijetlom je iz Janjeva, najstarije hrvatske dijaspore na Kosovu. Rođen je 3. srpnja 1972. godine u Prištini, tadašnjoj Skopsko-prizrenskoj biskupiji.

Dosadašnji hvarski biskup Slobodan Štambuk navršio je kanonsku dob za umirovljenje te je prema kanonu 401 Zakonika kanonskog prava podnio ostavku koju je Sveti Otac prihvatio.

Premijer Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Petru Paliću, poželjevši mu obilje snage i uspjeha u obavljanju te časne službe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!