19:19 / 22.11.2018.

Autor: HRT

Donacija Googlea za digitalizaciju hrvatskih knjižnica

-

-

Foto: - / -

Tehnološki div Google donirao je Institutu za razvoj i inovativnost mladih 250 tisuća dolara za razvoj digitalnih vještina i znanja u Hrvatskoj i regiji.
Tehnološki div Google donirao je Institutu za razvoj i inovativnost mladih 250 tisuća dolara za razvoj digitalnih vještina i znanja. Projektom će se tehnološki opremiti više od 170 knjižnica u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cilj je digitalizirati knjižnice i od njih stvoriti inovacijske centre digitalne pismenosti i novih znanja.

"Google je prepoznao to i podržava našu inicijativu kako bismo lokalne knjižnice pretvorili u lokalne digitalne inovacijske centre sa setovima za stvaralaštvo i 3D printerima", ističe Nenad Bakić iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

"Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj u ovome trenutku 49% stanovništva nema osnove digitalnih vještina. Ja bih rekao da mi gotovo nemamo izbora i da bi to trebao biti poziv na jedno opće javno uključenje", ističe Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatics.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!