17:38 / 27.03.2021.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Donacija iz Njemačke: u sisačku bolnicu stiglo 25 aparata

Donacija za sisačku bolnicu

Donacija za sisačku bolnicu

Foto: Vijesti / HRT

U sisačku Opću bolnicu stigla je vrijedna donacija medicinske opreme iz Njemačke. Pet inkubatora, uređaja za EKG, defibrilatora i drugih - ukupno 25 aparata - ubrzo će biti na raspolaganju pacijentima. Bolnici koja je bila gotovo razrušena u potresu ova je oprema od neprocjenjive vrijednosti.

- U potresu smo ostali bez puno opreme, još uvijek smo na tragu koliko je uništeno, ali dosta opreme je uništeno. Jako će nam dobro doći ova oprema, poručila je Danijela Škvorc, glavna sestra u OB "Dr. Ivo Pedišić".


- Uz pomoć prijatelja izvana i naše županije, evo, snalazimo se, dodala je.


- Uređaji su donirani od jedne klinike iz Nürnberga, ali, nažalost, ja vam ne smijem reći otkud, rekao je humanitarac Ivan Grof, naglasivši kako se radi o potpuno privatnoj inicijativi.


- Nitko iza nas ne stoji, mi nismo udruga, nismo prijavljeni, mi smo jednostavno privatni ljudi, poručio je Grof, a na pitanje što ga je motiviralo da pomogne odgovara - Hrvatska.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!