14:10 / 01.12.2020.

Autor: Jelena Tomac/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Donacijom uređeno igralište ispred Dječje bolnice Kantrida

-

-

Foto: - / -

Čekanje na pretrage ili preglede mališanima koji posjećuju bolnicu na Kantridi od sada može prolaziti brže i lakše, uz igru u novouređenom parku.
Klinika za pedijatriju riječkog KBC-a primila je božićni poklon Grada Opatije i tvrtke Parkovi. Donacijom vrijednom 40 tisuća kuna ispred bolnice uređeno je prvo igralište za djecu u povijesti Dječje bolnice Kantrida.

Čekanje na pretrage ili preglede mališanima koji posjećuju bolnicu na Kantridi od sada može prolaziti brže i lakše, uz igru u novouređenom parku.

- Boravak djeteta u bolnici, bez sadržaja u bolničkom okruženju koji su mu uobičajeni, usmjerava dijete ne samo na dosadu i bezvoljnost nego na strahove i zabrinutost, ističe Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Zato će park dobro doći. Uređen je sredstvima prikupljenima u spontanoj humanitarnoj akciji grada Opatije. Akciji se priključila i opatijska tvrtka Parkovi koja je uredila igralište.

Sve su podržali i službenici Grada Opatije te prikupili 80-ak slikovnica i knjiga. Donirani su programu Tete pričalice kroz koji se mališanima u bolnici čitaju priče.

- Mene je to jako emotivno pogodilo zato što sam majka troje djece i sedmero unučadi. I mi smo koristili ovu bolnicu, kaže Snježana Ćavar, zaposlenica Grada Opatije.

Želja je da djeci teški bolnički dani ipak prođu uz što više lijepih trenutaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!