19:49 / 12.09.2019.

Autor: I.Magušić-Dumančić/M.Jozinović/P.F./HRT

Donatorska večer za novi odjel dječje hematologije i onkologije KBC-a Rebro

-

-

Foto: - / -

Na novom odjelu znatno bi se poboljšali uvjeti liječenja oboljele djece, a samim time povećala bi se i stopa izlječenja.
Kako bi pomogla u izgradnji i opremanju novog odjela dječje hematologije i onkologije KBC-a Rebro, Francusko-hrvatska trgovinska i industrijska komora organizirala je donatorsku večeru, na koju je došlo gotovo 250 ljudi.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Na novom odjelu znatno bi se poboljšali uvjeti liječenja oboljele djece, a samim time povećala bi se i stopa izlječenja.

Zakladu dječja onkologija Rebro su prije manje od godinu dana osnovali roditelji dječaka oboljelog od leukemije. Iz prve ruke vidjeli su sve mane boravka na odjelu.

Predsjednica Zaklade Anamarija Zorović poručila je kako projekt nije za jedno dijete, nego za svu djecu Hrvatske.

Uspjeh je i do sada prikupljen novac - oko 12 milijuna kuna. Ipak, za potpuno opremanje odjela nedostaje još oko 20 milijuna kuna.

Izgradnjom novog odjela omogućit će se roditelju da bude uz svoje dijete, opremit će se igraonica kako bi im se olakšao boravak, kao i prostor za nastavu, povećat će se broj sterilnih jedinica za transplantaciju i kupiti uređaji koji odjelu u ovome trenutku nedostaju. Dakle, poboljšala bi se kvaliteta liječenja, ali i života pacijenata i roditelja. Najmlađi pacijenti s najtežim bolestima u bolnici, u kojoj nikome nije ugodno, provode mjesece.

Na dobrotvornoj večeri sudjelovao je, među ostalim, predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar prometa mora i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet.

Svi oni koji žele donirati, to i dalje mogu učiniti preko web stranica zaklade. Poboljšanje uvjeta i standarda liječenja, povećava i stopu izlječenja. Što nema cijenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!