Donirao 100.000 kn za modernizaciju hemodijalize na Braču

25.02.2021.

15:42

Autor: Franka Jović Tonkli/Regionalni dnevnik/HRT/D.S.

Josip Jurić

Josip Jurić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ravnatelj županijskoga Doma zdravlja Marko Rađa u četvrtak je javno uručio zahvalnicu Josipu Juriću iz Supetra, koji je toj instituciji donirao sto tisuća kuna za modernizaciju hemodijalize u Supetru.  


- Jurić je u ime svoje pokojne supruge Bebe i u svoje ime donirao sto tisuća kuna Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije sa željom da se poboljša zdravstvena zaštita u Supetru. Novac će se namjenski upotrijebiti za građevinske radove u prostorijama za hemodijalizu, i to oko 60 tisuća kuna, te za nabavu novog postrojenja za pretpripremu i pripremu vode za hemodijalizu, rekao je Rađa.


Josip Jurić je rekao da je, nakon što mu je prije tri godine iznenada umrla žena, odlučio donirati novac Domu zdravlja, od čega će svi Bračani imati koristi. O tome je najprije razgovarao s gradonačelnicom Supetra Ivanom Marković koja ga je nedugo nakon toga povezala s ravnateljem Rađom.


- Sada imamo pedijatra koji dolazi s kopna i to je privremeno rješenje budući da na otoku ima skoro 14 tisuća ljudi, od toga veliki broj djece. Ne možemo se pomiriti s time da nakon radnog vremena pedijatra na otoku nema, rekla je Marković.


Na ginekologiji skraćeno radno vrijeme radi umirovljeni liječnik, s kopna mu u ispomoć dolazi nekoliko kolega. Zato Grad Supetar i sve bračke općine zajedno nude pedijatrima i ginekolozima, uz redovita primanja, čak 8 tisuća kuna mjesečno.


No problem je puno veći, na Braču do kraja godine pacijenti ostaju i bez radiologa te medicine rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!