Donja Stubica: U uređenje Termi Jezerčica ulaže se oko 66 milijuna eura

14.06.2023.

07:00

Autor: I.Z./HRT/Hina

U uređenje Termi Jezerčica ulaže se oko 66 milijuna eura

U uređenje Termi Jezerčica ulaže se oko 66 milijuna eura

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U uređenje turističkog kompleksa Terme Jezerčica u Donjoj Stubici do 2027. godine uložit će se oko 66 milijuna eura, a s nedavno realiziranim investicijama i planovima za iduće razdoblje upoznao se krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Župan je Terme obišao u društvu njihova novog vlasnika, osnivača tvrtke Rudan d.o.o. Graciana Rudana, koji je naglasio kako je upravo kontinentalni turizam pravi potencijal Hrvatske.

- Ovdje me posebno privukla vrhunska termalna voda, koja je potpuno istog kemijskog sastava kao što je bila i 1974. godine, kada je prvi put uzet uzorak. Dakle, nije došlo do nikakvog fekalnog onečišćenja, a mislim da smo jedine terme koje imaju vlastiti izvor u Hrvatskoj, objasnio je Rudan.

Direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković rekao je kako je dosad u Terme investirano sedam milijuna eura, a vizualno najveća investicija je novi dio otvorenog vodenog parka. Najavio je neke od investicija planiranih do 2027. godine, čija se vrijednost penje na 66 milijuna eura.

- Krećemo u izgradnju novoga hotela. Ovisni smo o sredstvima NPOO-a, nadamo se da će projekt koji smo napravili proći i da će ga prepoznati Ministarstvo turizma, kako bi ovdje niknuo hotel od 126 soba. Nakon toga u planu je najveći Aquapark na kontinentu, kaže Pavleković.

Kolar je izrazio zadovoljstvo pristupom i načinom razmišljanja novog vlasnika Termi.

- Rijetko dobijete investitora koji nakon kupovine iste sekunde krene u investiranje s vlastitim sredstvima i jasnom vizijom pet godina unaprijed. To je za lokalnu i regionalnu samoupravu znak da ste dobili ozbiljnog investitora, čovjeka koji točno zna što želi, rekao je Kolar.

Najavio je da se uskoro Terme više neće moći ni prepoznati.

- Prvi dio investicije će biti završen i otvoren za otprilike mjesec i pol dana, a Krapinsko- zagorska županija će kao izdavač potrebnih dozvola i dalje biti na visini zadatka, pratiti investiciju i brzo izdavati isprave, poručio je Kolar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!