13:20 / 28.12.2019.

Autor: Hrvoje Šimunović/IMS/Dnevnik/HRT

Donji Miholjac iščekuje gradnju nove srednje škole

-

-

Foto: - / -

U Donjem Miholjcu uskoro počinje izgradnja nove srednje škole. Do tada se učenici i školsko osoblje snalaze u starome objektu, punom oštećenja i prostornih nedostataka.
Više od 300 učenika Srednje škole Donji Miholjac još ovu školsku godinu boravi u oronulom i vlažnom objektu koji već dugo ne zadovoljava nastavne standarde. Naime, gradnja suvremene škole sa sportskom dvoranom trebala bi uskoro početi.

U Donjem Miholjcu uskoro počinje izgradnja nove srednje škole. Do tada se učenici i školsko osoblje snalaze u starome objektu, punom oštećenja i prostornih nedostataka.

- Nemamo na primjer ni kantinu, koju kolege u Valpovu na primjer imaju, tako da učenici moraju napuštati školu za vrijeme velikog odmora, kaže učenik Matej Adlešić. 

Srednja škola u Donjem Miholjcu velika je obrazovna ustanova koja vapi za dodatnim kapacitetima. Pedagoginja Mirta Grozdanić Falamić izjavila je da postoje tri sektora - ekonomija, poljoprivreda i strojarstvo.

- Tu je i još jedan program, opća gimnazija. Imamo trenutno 16 zanimanja, ali preko dvadeset i nešto programa zanimanja, dodaje.

Budući strojobravari, tokari te računalni i agronomski tehničari nova bi znanja trebali stjecati u školi sa suvremenom sportskom dvoranom.

Nenad Perić, ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac, kaže da već 40 godina učenici idu u dva kilometra udaljenu dvoranu u osnovnoj školi na tjelesni odgoj.

U tijeku je javna nabava za izvođenje radova, a gradnja škole, kažu odgovorni, mogla bi početi na proljeće sljedeće godine.

- Što se tiče samog troškovnika i iznosa da je negdje planirano oko 70 milijuna kuna, ali vidjet će se što će se postići u samoj javnoj nabavi, izjavio je Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca.

Učenici, školsko osoblje i građani Donjeg Miholjca nadaju se da će nakon tri godine najava i obećanja gradnja nove srednje škole napokon postati stvarnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!