Dopušteni posjeti domovima za starije i nemoćne, evo i pravila

18.05.2020.

11:49

Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

default error photo
Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, od danas su ponovno dopušteni posjeti korisnicima domova za starije osobe.
Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, od danas su ponovno dopušteni posjeti korisnicima domova za starije osobe. Naša Anita Markovina Radnić bila je u splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici.

- S 18 preminulih, ovaj splitski dom neslavni je rekorder u Hrvatskoj. Očekivano, atmosfera nije vjerojatno kao u drugim domovima u Hrvatskoj, ali ljude koje smo vidjeli prije uključenja, bilo im je drago da nakon dva mjeseca izolacije mogu prošetati u krugu Doma te vidjeti svoje najbliže, rekla je u javljanju naša reporterka.

Uvedene su posebne mjere za one koji žele posjetiti osobe u domovima.

- Od danas došlo je do nove faze popuštanja mjera. Radi se o ograničenim mjerama kretanja naših korisnika u okviru doma, kaže Helena Bandalović, koordinatorica Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici.

Ističe da su određena dva termina za kretanje korisnika u krugu Doma, od otprilike pola sata.

- Posjet obitelji vrlo je organiziran i epidemiološki kontroliran, sukladno svim uputama. Posjeti se mogu obavljati u kratkom trajanju, 15 ili 20 minuta, uz socijalnu distancu, uz masku i rukavice. Ako posjećuju stacionarne korisnike koji ne izlaze iz soba, onda su to još strože mjere. Vjerujem da će svi to poštovati, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!