15:55 / 27.02.2019.

Autor: M.Š./HRT

DORH će s Lučićem pokušati postići pravičnu nagodbu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Državno odvjetništvo (DORH) pokušat će postići pravičnu nagodbu s jedinim preživjelim vatrogascem iz kornatske tragedije Franom Lučićem, doznaje se u srijedu u Vladi.
Državno odvjetništvo (DORH) pokušat će postići pravičnu nagodbu s jedinim preživjelim vatrogascem iz kornatske tragedije Franom Lučićem, doznaje se u srijedu u Vladi, gdje je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i glavnoga državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je Hini kako je Vlada pokazala spremnost da namiri odštetu u slučaju da se postigne nagodba između nadležnog državnog odvjetništva i Lučićeva odvjetničkog tima.

- DORH će slijedom toga pristupiti Lučićevu odvjetničkom timu radi mogućeg postizanja pravične nagodbe, koja će pružiti zadovoljštinu za Lučića nakon tragične nesreće, a da pritom država pokaže ozbiljnost i odgovornost kako bi se napokon priveo kraju taj slučaj koji traje niz godina, rekao je Milić.

Napomenuo je da će DORH tome pristupiti u funkciji zastupnika države u građanskim predmetima.

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije početkom veljače djelomično je dobio spor radi naknade štete protiv Šibenika i Hrvatske koji su mu, prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda, dužni isplatiti 1,75 milijuna kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

Lučić je spor dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!