DORH odbacio tvrdnje Josipe Rimac o sastanku sa Zlatom Hrvoj-Šipek

15.02.2023.

21:12

Autor: V.K./HRT/Hina

Josipa Rimac

Josipa Rimac

Foto: Marin Tironi / Pixsell

DORH je u srijedu navečer odbacio tvrdnje Josipe Rimac da je ona imala sastanak s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek na kojem su razgovarale o vjetroelektranama.

DORH u odgovoru medijima ističe da je sastanak održan 15. listopada 2019., o temi rješavanja povrata nekretnina i naknade za oduzetu imovinu na Braču, a ne o crkvenom zemljištu u Kninu i Vjetroparku, kako je objavljeno u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a.

Odvjetnica optužene Josipe Rimac je za potrebe obrane u navedenom kaznenom postupku podnosila zahtjeve za dostavu zapisnika/službene zabilješke o navodnom sastanku na inicijativu Josipe Rimac na temu Vjetroelektrane Krš-Pađene, no takvog dokumenta nema s obzirom na to da se sastanak na tu temu nije održao, kaže se.

Kao što i piše u navedenim SMS porukama, sastanak je tražila Josipa Rimac i održan je sa zamjenicima tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Optužena Rimac svoju će obranu iznositi pred sudom, s obzirom na to da je USKOK protiv nje podignuo optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara pa i diskreditacijom troje dužnosnika i savjetnika, stoji u odgovoru DORH-a.

Bivša državna tajnica Josipa Rimac optužena u aferi Vjetroelektrane za davanje mita, izjavila je ranije u srijedu da je razgovarala s aktualnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek o vjetroelektranama, što je Hrvoj-Šipek nedavno u javnosti odbacivala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!