DORH otkrio kako se dogodila nesreća u kojoj su poginule sestre

09.06.2023.

Zadnja izmjena 15:43

Autor: V.G./T.V./HRTHina

Dicmo

Dicmo

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Prometna nesreća u kojoj su noćas poginule dvije djevojke dogodila se tako što se automobil marke Škoda u kojem su bile uključivao s parkirališta u promet u smjeru Splita skrećući ulijevo, a tada je na njega naletio Mercedes kojim je upravljao 19-godišnjak i koji je vozio iz Splita prema Sinju.

Grad Kaštela proglasio je subotu, 10. lipnja, danom žalosti zbog stradavanja dviju djevojaka iz Kaštela.

Objavilo je to Općinsko državno odvjetništvo, prema do sada prikupljenim podacima.

"Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja.

Nakon toga će u suradnji sa splitsko-dalmatinskom policijom nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće", navodi se u priopćenju DORH-a.

Očevid prometne nesreće koja se dogodila u prvom satu petka u Dicmu, u kojoj su život izgubile dvije sestre (25) i (21), proveli su dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu i stalni sudski vještak za promet.

U Kaštelima 10. lipnja proglašen danom žalosti


Grad Kaštela proglasio je subotu, 10. lipnja, danom žalosti zbog stradavanja dviju djevojaka iz Kaštela, koje su izgubile život u prometnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 9. lipnja u Dicmu.

Dan žalosti obilježit će se, izvijestio je Grada Kaštela, spuštanjem zastava Hrvatske i Kaštela na pola koplja na zgradi Gradske uprave, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Također, pozvani su ugostitelji da svoje poslove obavljaju primjereno danu žalosti.

- Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih djevojaka te ovim putem izražavamo iskrenu sućut, poručili su iz Grada Kaštela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!