20:21 / 02.05.2019.

Autor: D.M./HRT

DORH traži da se ispita curenje podataka u slučaju Brkić

-

-

Foto: - / -

DORH smatra da postoje sumnje u odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka istrage protiv Milijana Brkića, njegova brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića.
DORH smatra da postoje sumnje u odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka istrage protiv Milijana Brkića, njegova brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića. Brkića i njegovog brata se sumnjiči da su preko Franje Varge špijunirali četiri žene, među njima i Brkićevu bivšu suprugu. DORH je odlučio reagirati nakon što je transkripte njihovih navodnih razgovora objavio Nacional.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. "Transkripti o špijuniranju", poduzima potrebne radnje, te je naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona. (2. 5. 2019.)

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!