Dovršena rekonstrukcija državne ceste na dionici Osor - Nerezine

05.06.2023.

19:31

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Dovršena rekonstrukcija državne ceste na dionici Osor - Nerezine

Dovršena rekonstrukcija državne ceste na dionici Osor - Nerezine

Foto: HTV / HRT

Od Cresa do Lošinja, ovog ljeta, lakše će se putovati. Dovršena je rekonstrukcija državne ceste na dionici Osor - Nerezine, dionici koja je godinama bila usko grlo i predstavljala sigurnosno-prometni problem. 

Radovi vrijedni oko 5,5 milijuna eura obuhvatili su i uređenje pješačko-biciklističke staze, vodno-kanalizacijske mreže. U cestovnu infrastrukturu na Lošinju ulagat će se i dalje.

Ove godine počinju radovi na dionici od Malog do Velog Lošinja te dijelu od Ćunskog do Kovčanja. Ulaže se oko sedam milijuna eura.

- Što se tiče cestovne infrastrukture zaista rješavamo probleme, drago mi je da je sve to u fazi izvođenja, odabira izvođača, da smo zatvorili financijske konstrukcije tako da taj ostatak, da tako kažem, kroz dvije godine bude završen i da s time više nemamo problema kad je riječ o postojećoj državnoj cesti, naglasio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!