Dr. Lukšić: Trend nije dobar, trebamo se svi uozbiljiti

04.09.2020.

08:03

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

default error photo
Ne možemo ovako ući u jesen jer će zdravstveni sustav biti preopterećen, rekao je Lukšić.
U KB Dubrava prije nekoliko dana ponovno je otvorena Covid-bolnica, a prof. dr. sc. Ivica Lukšić, predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta i koordinator PRIC KBD, upozorio je jutros u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska da trend nije dobar.

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

- Mi jutros imamo u Covid-dijelu KB Dubrava 17 bolesnika, od toga dva na respiratoru. Od početka ovog tjedna došli smo na 17, to nije dobar trend, rekao je Lukšić.

Dodao je da se radi o srednje teškim do teškim bolesnicima.

- Trebamo se svi uozbiljiti, trebamo stvarno ostati odgovorni jer trend porasta bolničkih bolesnika i onih na respiratorima nije dobar i budi oprez. Ne možemo ući s ovakvim brojkama u jesen jer će zdravstveni sustav jednostavno biti preopterećen i dolazi u opasnost i za ostale, ne-Covid bolesnike, rekao je Lukšić.

Naveo je da trenutno u KB Dubrava pozitivno pet zdravstvenih djelatnika, a još 25 ih je u samoizolaciji. To je zasad na ukupan broj dobro, ali trend je negativan, dodao je. Lukšić je također rekao kako misli da se bolesnici osjećaju sigurno i da dobivaju svu potpunu skrb koja im je potrebna.

Građanima je poručio da ostanu odgovorni.

- Cjepiva nema, virus je tu među nama, život mora ići dalje, moramo raditi i živjeti, ali uz pridržavanje osnovnih mjera možemo značajno poboljšati ovu situaciju, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!