Dr. Rađa: Nema razloga za strah od cjepiva

07.01.2022.

08:41

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT

Dr. Marko Rađa

Dr. Marko Rađa

Foto: HRT / HTV

Dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kako nema razloga za strah od cijepljenja. Cjepivo je uredno proizvedeno i nije eksperimentalno, a nuspojave su blage, bezazlene i normalna reakcija, kazao je. 

- Bilo mi je razumljivo u početku da je bilo straha, ali danas nakon 2,5 milijuna apliciranih doza samo u Hrvatskoj, razloga za strah definitivno nema. To nije eksperimentalno cjepivo. To je cjepivo koje je uredno proizvedeno i praktički se godinu dana aplicira. Ono što jedino mogu naglasiti jesu blage nuspojave kao što je bolnost mišića na mjestu cijepljenja. To je jedna normalna reakcija. Ako se pojavi temperatura isti dan cijepljenja ili dan kasnije, to je isto tako normalna reakcija. Ako se ova dva simptoma dogode, pitanje je ima li uopće potrebe javljati se doktoru. U slučaju da se sve to produži, 2 - 3 dana, trebate se obratiti svom doktoru obiteljske medicine, kojemu se obraćate i za sve druge zdravstvene probleme. No ponavljam, s obzirom na to koliko je doza već aplicirano, nuspojave su gotovo bezazlene i nikakve, istaknuo je dr. Rađa.  

U splitskoj Areni, mjestu gdje se može doći na cijepljenje protiv koronavirusa, i prije 8 sati ujutro već je bilo mnogo ljudi, kazao je HTV-ov novinar Šime Kovačević. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!