13:28 / 28.05.2020.

Autor: T.D./HRT

Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga.
Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.

Opozvan predsjednik Uprave HŽ Cargo Gordan Žurga Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je uoči sjednice Vlade novinarima rekao da je smijenio Upravu HŽ Carga zbog njihovih loših rezultata poslovanja.

- Taj potez se smije napraviti jer sam dio skupštine. Napravio sam to zato što sam smatrao da to trebam napraviti. Promet je pao za 23 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu u prva tri mjeseca. U prošla dva mjeseca isplaćene su plaće radnicima bez poreza i doprinosa, rekao je Butković. Dodao je i da ima pravo imenovati privremenu upravu, što će i učiniti, ali o detaljima, kada i koga, rekao je samo "čut ćete na vrijeme, rekao je Butković.

Bez sezonskog poskupljenja trajektnog putničkog prijevoza

- Nakon što smo donijeli odluku da neće biti ljetnog povećanja cestarine na autocestama, logično je da donesemo i ovakvu odluku kojom se neće dogoditi sezonsko poskupljenje trajektnog putničkog prijevoza ove godine. Takva odluka je uzrokovana gospodarskom situacijom i činjenicom da i naši ljudi idu što više na more pa smo u tom dijelu donijeli ovu odluku, rekao je Butković.

Upravu HŽ Carga, činila je jedna osoba, direktor Gordan Žurga koji je jutro gostujući na HTV-u rekao da je odluku o opozivu dobio jučer popodne.
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!