Dragana Prodanović Haines želi doznati gdje je tijelo supruga Davida

11.02.2018.

16:51

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Udovica britanskog humanitarca Davida Hainesa kojega su u Siriji 2014. ubili pripadnici tzv. Islamske države za Sky News je rekla kako želi da džihadisti otkriju gdje je tijelo njezina supruga.
Dragana Prodanović Haines, udovica britanskog humanitarca Davida Hainesa kojega su u Siriji 2014. ubili pripadnici takozvane Islamske države, dala je inervju Sky Newsu. Rekla je kako želi da dvojica britanskih džihadista uhićena u Siriji otkriju gdje je tijelo njezina supruga.

Davidovoj i Draganinoj kćeri Athei bile su četiri godine kad je u rujnu 2014. David ubijen. Radio je za francusku humanitarnu agenciju u Siriji kad je otet i 18 mjeseci držan u zatočeništvu džihadista takozvane Islamske države. Dragana Prodanović Haines u svom domu u Sisku razgovarala je s novinarom Sky Newsa nakon što je objavljeno da su na istoku Sirije uhićena dvojica članova, kako ih zovu, "Beatlesa" - skupine britanskih boraca takozvane Islamske Države.

Za El Shafee Elsheikhi i Alexanda Amon Koteya, koji su u zatočeništvu kurdskih boraca u Siriji, pouzdano se zna da su sudjelovali u uhićenjima, mučenjima i ubojstvima dvadesetak zapadnih talaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!