18:57 / 12.05.2018.

Autor: P.N.G./D.P./HRT

Dramatično stanje u pulskoj Općoj bolnici, odgođeno 500 pregleda

-

-

Foto: - / -

Posljedice odlaska liječnika u inozemstvo, ali i slabog interesa za rad u Hitnoj pomoći, pokazuje primjer pulske Opće bolnice.
Posljedice odlaska liječnika u inozemstvo, ali i slabog interesa za rad u Hitnoj pomoći, pokazuje primjer pulske Opće bolnice. Ondje je na odjel Hitne, zbog manjka liječnika, prebačen dio kirurga, traumatologa i internista, zbog čega je otkazano više operacija, a liste čekanja - sve su duže.

Čak 500 internističkih pregleda odgođeno je prošloga tjedna u pulskoj Općoj bolnici. Na kirurgiji umjesto dosadašnjih 4 do 5 operacijskih sala rade 2 ili 3. Na neurokirurga čeka 121 pacijent. U bolničkom sindikatu upozoravaju i traže rješavanje nastalih problema. 

Trajno rješenje je stalno zaposlenje djelatnika u hitnoj, a vatrogasna mjera, kaže ravnateljica, povratak specijalizanata koji rade u drugim ustanovama.

No s time se ne slažu u bolničkoj podružnici Hrvatske udruge bolničkih liječnika ni u Sindikatu, ali i nude trajno rješenje, pa su upravo uputili dopis Županiji te Upravnom vijeću. Kakav - ne otkrivaju. Ali kažu da očekuju odgovor za sedam dana. Pacijenti također.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!