14:45 / 15.12.2020.

Autor: HRT

Dražen Barišić pušten iz Remetinca

Arihvska fotografija (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Arihvska fotografija (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dužnost gradonačelnika do kraja mandata obnašat će Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika koji je na kandidaturi za izbor gradonačelnika bio naveden kao prvi.
Suosumnjičeni u aferi Janaf Dražen Barišić u utorak navečer pušten je iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je podnio ostavku na dužnost gradonačelnika Velike Gorice. Barišić je napustio Remetinec bez izjave za novinare.

➡️ Afera Janaf - propust svih kontrolnih mehanizama
➡️ Afera Janaf i dalje u središtu političkog života

Podnošenjem ostavke Barišić je ispunio i posljednji uvjet za izlazak iz istražnog zatvora s obzirom na to da mu je osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke bio određen i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela na gradonačelničkoj dužnosti. Opasnost da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke koji su trebali biti ispitani otpala je nakon što je Barišić po pisanju medija dopunio iskaz.

Prema odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, dužnost gradonačelnika do kraja mandata obnašat će zamjenik gradonačelnika koji je na kandidaturi za izbor gradonačelnika bio naveden kao prvi. U slučaju Velike Gorice to je Krešimir Ačkar.

Podsjetimo, Barišić je jedan od glavnih aktera u aferi Janaf. U sklopu velike akcije uhićenja i pretraga u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu i Novoj Gradiški, osumnjičeno je 14 osoba. Predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević danas je pušten da se brani sa slobode.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!