Dražen Jelenić: Rekonstrukcija spisa je gotova

19.10.2018.

18:42

Autor: M.M./HRT

default error photo
Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić sutra će gostovati u emisiji Intervju tjedna na Prvom programu Hrvatskog radija.
Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić sutra će gostovati u emisiji Intervju tjedna na Prvom programu Hrvatskog radija.

Odgovarao je, među ostalim, na pitanja vezana uz afere Agrokor, posjet Državnog odvjetnika Ruske federacije i predstavnika Sberbanke, te izgubljenom spisom u slučaju 'Elitna prostitucija', za koji je rekao da je rekonstrukcija spisa gotova.

"Sad imamo sliku o tome na što se točno taj spis odnosio i što je od podataka i činjenica u tom spisu bilo. Na temelju tih spoznaja zatražili smo od Županijskog suda u Zagrebu i policije da nam dostave sve one dokumente koji su prema tim našim spoznajama trebali biti u predmetu i sada treba predmet proučiti i donijeti odluku", rekao je Jelenić.Komentirajući nedavni posjet državnog odvjetnika Ruske federacije i predstavnike Sberbanke DORH, Jelenić je rekao kako je riječ o nastavku dobre suradnje sa generalnim tužiteljstvom Ruske federacije čiji počeci sežu u 2006. kada je Državno tužiteljstvo sa Generalnim tužiteljstvom Ruske federacije zaključilo memorandum o suradnji koji se ne odnosi na rad u konkretnim predmetima već na razmjenu dobrih praksi i zajedničke sastanke o zajedničkim problemima.

"U globaliziranom svijetu u kojem živimo su i problemi Tužiteljstava više-manje slični, pa je tako i u okviru toga programa suradnje potpisanoga prošle godine u Sočiju dogovoreno da se održe po dva radna sastanka svake godine, tako da je u okviru toga gospodin Čajka posjetio DORH. Nije spomenuo Agrokor uopće - niti o jednom konkretnom predmetu nismo razgovarali. Ono čemu smo dali prioritet u našim razgovorima je bila uporaba modernih tehnologija u radu državnih odvjetništava - bilo da se radi o radu na konkretnim predmetima, bilo o praćenju rada državnog odvjetništva. S jedne strane, bilo je riječi i o Institutut europskog javnog tužitelja i mogućim problemima u međunarodnoj pravnoj pomoći s trećim zemljama, među njih spada i Ruska fedracija. Što se tiče gospode i Sberbanke, oni su kao podnositelji prijave u predmetu Agrokor iskoristili svoje pravo da dođu i da se informiraju u onome dijelu u kojem mogu", pojasnio je glavni državni odvjetnik.Što je još rekao pogledajte sutra u 10.05 u emisiji Intervju tjedna na Prvom programu Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!