Dron u noći otkrio unesrećenu osobu na Kozjaku

26.06.2022.

15:33

Autor: HRT/Hina

HGSS, ilustracija

HGSS, ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Članovi splitske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašli su, izvukli i predali hitnoj medicinskoj pomoći osobu koja je u noći sa subote na nedjelju s planine Kozjak povicima tražila pomoć, a locirana je s pomoću drona sjeveroistočno od doma Putalj, izvijestio je u nedjelju HGSS.

Kako se navodi u izvješću splitskog HGSS-a, noćas u 2.59 na dežurni telefon HGSS-ove Stanice Split stigao je poziv centra 112 da se u blizini planinarskog doma Putalj čuju pozivi upomoć. Na teren su izašli policija i vatrogasci, ali budući da nisu mogli locirati gdje se unesrećena osoba nalazi, pozvali su HGSS.

Zatim je na teren iz više smjerova krenula ekipa od 13 članova HGSS-a s jednim psom i dronom. Oko 4.35 unesrećeni je lociran s pomoću drona sjeveroistočno od doma Putalj. Nakon što je pronađen i zbrinut, počelo je izvlačenje na vrh stijene.

Unesrećeni je bio u dobrom fizičkom stanju, ali prestrašen. Nakon izvlačenja na sigurno predan je hitnoj medicinskoj pomoći u nedjelju oko 6 sati, priopćili su iz splitske stanice HGSS-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!