Novo ročište za Mamiće zakazano 18. travnja

03.04.2023.

10:35

Autor: Marin Ćurić/Vijesti/HRT/A.S.

Braća Mamić

Braća Mamić

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Više puta odgođena rasprava na ponovljenom suđenju braći Mamić održava se na Županijskom sudu u Osijeku. Drugo je to suđenje Mamićima i ostalima koje Uskok tereti za izvlačenje novca iz Dinama. Od početka suđenja, u ožujku 2021. godine, održana je samo jedna rasprava na kojoj je okrivljenicima pročitana optužnica. Za HTV se javio Marin Ćurić.


Suđenje nije još počelo i dogodila se još jedna odgoda. To je ukupno 11. odgoda od početka suđenja. Čak su dva razloga za odgodu suđenja. 

- Prvo je razlog što je novoimenovani odvjetnik Nikija Artura Vuksana tražio odgodu jer nije imao vremena da se upozna s predmetom. Drugi razlog za odgodu je onaj odvjetničkog ureda Stanić-Mandić branitelja Maria Mamića koji su tražili odgodu zbog preklapanja datuma s drugim raspravama, rekao je Ćurić.

Novo ročište zakazano je za 18. travnja. 

Prije je u siječnju odgodu ročišta tražio odvjetnik Zdravka Mamića, Filip Glavaš kako bi se upoznao s predmetom. Druga odgoda je bila u veljači kada je obrana tražila da se ovaj predmet premjesti na Županijski sud u Zagrebu što je Visoki kazneni sud u međuvremenu odbio. Treća odgoda dogodila se prošlog ponedjeljka kada se na sudu nije pojavio Vuksan kao ni njegova odvjetnica Ksenija Vržina, kazao je Ćurić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!