12:24 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Država nudi u zakup 68 poslovnih prostora u većim gradovima

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Početne cijene zakupa su od 444 do 23.000 kuna.
Tvrtka Državne nekretnine u utorak je izvijestila da su u tijeku dva natječaja za zakup 68 poslovnih prostora u državnom vlasništvu na atraktivnim lokacijama. Početne cijene zakupa su od 444 do 23.000 kuna.

Jedan natječaj odnosi se na 32 poslovna prostora u gradu Zagrebu, a drugi nudi poslovne prostore u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku i Zadru.

Većina zagrebačkih poslovnih prostora nalazi se na Trgu bana Josipa Jelačića, u Frankopanskoj ulici, Mesničkoj, Dežmanovoj, Radićevoj, Ilici i Teslinoj.

Razgledavanja prostora koji se daju u zakup u "viđenom stanju", organizirana su od 15. do 19. siječnja 2018. Predložene djelatnosti u poslovnim prostorima su ugostiteljske, trgovačke, uredske, uslužne, zanatske, proizvodne i druge.

Veličine prostora su od 11 do 370 četvornih metara, ovisno o gradu, zoni, lokaciji.

S najpovoljnijim ponuditeljem, navodi se u priopćenju, sklapa se ugovor o zakupu na rok od 5 godina, ako je ispunio uvjete natječaja te ponudio najviši iznos zakupnine.

Rok za dostavu pisanih ponuda za zakup je 25. siječnja 2018. za prostore u Zagrebu, odnosno 24. siječnja za prostore u ostalim gradovima, a ponude se dostavljaju Ministarstvu državne imovine.

Adrese prostora, raspored razgledavanja, detalji i uvjeti natječaja objavljeni su u javnim pozivima za podnošenje ponuda za zakup 2/17 i 3/17 na http://www.hr-nekretnine.hr/natjecaji.html i https://imovina.gov.hr/vijesti/8?tip2=51.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!