Država u kompleks Vjesnika useljava ured za obnovu, suvlasnici prodaju prostore

22.12.2021.

15:24

Autor: I.B./Hina

Zgrada Vjesnika

Zgrada Vjesnika

Foto: Zoe Sarlija / Pixsell

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja Ureda za obnovu s desecima činovnika, a istovremeno suvlasnici tog kompleksa oglašavaju prodaju uredskih prostora u tri poslovne zgrade.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi postupak javne nabave za nabavu radova uređenja one stop shop-a u Zagrebu na lokaciji Slavonska Avenija 4. - rekonstrukcija i prenamjena postojećeg poslovnog prostora u kompleksu Vjesnik, Press centar, II kat, potvrdili su Hini iz Ministarstva.

Postupak javne nabave pokrenut je početkom prosinca, a ugovorit će se gradnja, adaptacija i oblikovanje prostora koji će kao opravdani trošak biti financirani iz sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Procijenjena vrijednost tih radova, kako je istaknuto u dokumentaciji, iznosi 8,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon zaključenja javne nabave, za koji je rok prijave do 5. siječnja, odabrat će se najbolji ponuditelj koji u roku 90 dana treba obaviti izvedbu i zaključenje radova. U Ministarstvu očekuju da će početkom travnja obnovljeni prostor u prostoru bivše redakcije Vjesnika biti u punoj funkciji.

Prostor za smještaj 90-tak službenika koji su uključeni u postupke obnove

Prostor ima kapacitet za smještaj 90-tak službenika, a koristit će ga službenici koji su uključeni u postupke obnove, najavljuju u Ministarstvu.

S druge strane, Allegheny financial jedan od suvlasnika kompleksa izgrađenog na više od 30.000 četvornih metara zemljišta u sklopu Vjesnikova nebodera, procijenjenog na 80 milijuna eura, oglašava prodaju uredskih prostora u tri objekta u sklopu kompleksa.

Napominju kako je u tijeku uređenje poslovnih prostora u Odranskoj ulici, nekadašnje redakcije Jutarnjeg lista, namijenjenih prodaji, sada podijeljenih u tri cjeline s potencijalom od 5500 četvornih metara uredskog prostora.

Navedene cjeline također je moguće spojiti u jednu cjelovitu i funkcionalnu prostornu cjelinu. Pored uredskih prostora osigurana su i pripadajuća parkirna mjesta. Proces izrade etažnog elaborata predmetne nekretnine u završnoj je fazi, prema kojem će se vlasništvo svake etažne jedinice moći prenijeti na budućeg vlasnika, navode u Allegheny financialu.

Osim te nekretninske tvrtke i tiskare Vjesnik d.d., većinski suvlasnici kompleksa u sklopu Vjesnikova nebodera su Konzum plus (slijednik Tiska u sklopu nekad moćnog Agrokora), Republika Hrvatska te VLM Cvjetno nekretnine - tvrtka kojoj je osnivač Večernji list.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!