14:34 / 05.10.2019.

Autor: Hina

Država u osam gradova u zakup nudi 24 poslovna prostora

Ilustracija (foto:Tomislav MileticPIXSELL)

Ilustracija (foto:Tomislav MileticPIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Uz 11 poslovnih prostora koji se daju u zakup u Zagrebu, u ponudi su i prostori u Rijeci, Zadru, Sisku, Osijeku, Vukovaru, Splitu te Slavonskom Brodu.
Tvrtka Državne nekretnine objavila je u subotu natječaj za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu i u osam hrvatskih gradova u zakup nudi 24 poslovna prostora. Rok za dostavu ponuda je 23. listopada 2019.

U Zagrebu se najviše prostora nalazi u Ilici, najdužoj zagrebačkoj ulici u kojoj su smještene trgovine, a ujedno je tu i najveći prostor ponuđen na natječaju. U Ilici 35 iznajmljuju se 153 m2 po početnoj cijeni od 4.942,76 kn, priopćeno je iz Državnih nekretnina.

Uz 11 poslovnih prostora koji se daju u zakup u Zagrebu, u ponudi su i prostori u Rijeci, Zadru, Sisku, Osijeku, Vukovaru, Splitu te Slavonskom Brodu.

U Rijeci se npr. može zakupiti prostor kod glavne gradske tržnice od 90 m2 za početnih 7.905,22 kn, u Slavonskom Brodu riječ je o prostoru nadomak Šetališta braće Radić i Strojarskog fakulteta čija je početna zakupnina 1.553,93 kn. U Zadru se u zakup daje prostor kod Narodnog trga i Kalelarge, veličine 54 m2. U Sisku je ponuđen prostor od 45 m2 početne zakupnine od 2.275,00 kn, a nalazi se 350 metara od Arheološkog parka Siscia, paralelno sa šetalištem uz Kupu.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe i fizičke osobe koje imaju registriran obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Ugovor o zakupu sklapa se na 10 godina, zainteresirani mogu pogledati prostore od 14. do 17. listopada 2019., prema rasporedu koji se nalazi u Javnom pozivu za zakup poslovnih prostora 6/19.

Ponude za zakup, koje moraju biti više od početnih, dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb. Rok za dostavu je 23. listopada 2019. u 12 sati,  a javno otvaranje ponuda istoga je dana u 13 sati u Ministarstvu državne imovine u Ulici Ivana Dežmana 10 u Zagrebu.

Cjelovit tekst javnog poziva, fotografije te informacije o poslovnim prostorima nalaze se na linku: https://www.hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-6-19/
Ilustracija (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ilustracija (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!