17:11 / 14.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Državljani BiH, Sirije i RH osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.
Za krijumčarenje 21 stranog državljanina iz nekoliko država osumnjičena su dvojica državljana BiH, jedan Sirijac i jedan hrvatski državljanin, koji su nedavno uhićeni u tri akcije na području Karlovačke županije, te su privedeni na ispitivanje u karlovačko Županijsko državno odvjetništvo.

Službenici karlovačke Policijske uprave i Ravnateljstva policije prijavili su karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu i priveli na ispitivanje dvojicu državljana BiH, jednog Sirijca i jednog državljanina Hrvatske u dobi između 30 i 61 godinu. Osumnjičeni su da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, kroz Hrvatsku prevozili strane državljane u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije. 

Naime, policija je 8., 10. i 11. lipnja na području Karlovca i Ozlja zaustavila dva osobna automobila i jedan kombi hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima je pronašla 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja.

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!