15:18 / 23.06.2020.

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Državna matura: učenici pisali ispit iz matematike, razmak 2 metra

-

-

Foto: - / -

Pri ulasku u škole provodile su se propisane epidemiološke mjere, a u razredu se između pristupnika održavao razmak od dva metra.
Nastavlja se državna matura. Gotovo 10 tisuća pristupnika pisalo je ispit iz posljednjeg obveznog predmeta - matematike više razine. Sutra se piše matematika niže razine i time završava blok obveznih predmeta na maturi. Od četvrtka pišu se izborni predmeti.

Pri ulasku u škole provodile su se propisane epidemiološke mjere, a u razredu se između pristupnika održavao razmak od dva metra.

- Svi su učenici pristupili ispitu. Neki od učenika imaju masku, socijalnu distancu smo osigurali, rekla je Milica Medak, ravnateljica Gimnazije Lucijana Vranjanina.

- Neću reći da sam previše zadovoljan da ne ureknem, ali prilično sam zadovoljan i mislim da ću sigurno imati za upis na željeni fakultet, kaže maturant Tomislav iz Zagreba.

- Bilo je dosta teško, ali sam zadovoljan jer mislim da će mi biti dovoljno za upis na željeni fakultet, rekao je maturant Filip iz Zagreba.Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako je danas i sutra državna matura iz matematike i time se završava s obveznim blokom. To je dobro, rekla je u kontekstu epidemiološke situacije, te dodala da je to razlog zašto su državnu maturu podijelili na obvezni i izborni blok.

Divjak je također rekla da su škole sigurne i da se pokazuje da su djeca sigurna onoliko koliko su odrasli odgovorni. Nije bilo širenja virusa u samim razredima, ali je nažalost došlo do opuštanja pa su se djeca zarazila u svojim obiteljima, dodala je.

- Nije se dovoljno vodilo računa o sigurnosti svih u obitelji, rekla je Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!