14:01 / 10.02.2022.

Autor: HRT

Državne nekretnine oglasile se o Vili Kovač na Hvaru

Vila Kovač na Hvaru

Vila Kovač na Hvaru

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Iz Državnih nekretnina danas su se oglasili na temu Vile Kovač na Hvaru, državne rezidencije čija je adaptacija predmet najnovijeg sukoba predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Priopćenje Državnih nekretnina u nastavku prenosimo u cijelosti:

Vezano za brojne upite medija na temu Vile Kovač na Hvaru, naglašavamo kako trgovačko društvo Državne nekretnine d.o.o. sukladno djelokrugu rada upravlja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske iz portfelja Društva u kojem se nalazi i osam rezidencijalnih objekata pa tako i Vila Kovač na Hvaru.


Društvo posluje prema godišnjim planovima poslovanja, planovima javne nabave te radi sve u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.


Unatoč navedenome, niz aktera unazad više od mjesec dana kontinuirano na medijskoj sceni pokušava Društvo koristiti u dnevnopolitičke svrhe, čemu smo osobito svjedočili kada je riječ o korištenju službenih stanova i njihovom održavanju.


Državne nekretnine ulažu u stanove za službene potrebe i rezidencijalne objekte u svrhu održavanja i sprečavanja od propadanja te povećanja vrijednosti nekretnina.


Konkretno, za Vilu Kovač na Hvaru u 2020. je rađena planirana i potrebna sanacija terase i hidrantske mreže te radovi na održavanju objekta, odnosno građevinsko-obrtnički radovi u svrhu sprečavanja od štete, zaštite od požara i propadanja objekta izloženog vremenskim uvjetima, sveukupnog iznosa oko 190.000 kn, a prema planiranome u 2018. U 2021. je započet i projekt sanacije vanjske stolarije i sanitarnog čvora. U 2020. i 2021. iznos ulaganja u obnovu inventara namijenjenog državnim rezidencijama, smještenog u Vili Kovač, sukladno planiranom od strane nadležne službe u 2019. i 2020., iznosio je oko 170 tisuća kuna.


Napomenimo kako je i za nabavu radova na Vili Kovač na Hvaru kao i u svim drugim nabavama Državnih nekretnina postupak proveden sukladno Zakonu i pravilniku o javnoj nabavi. Nabava je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) te su se na poziv mogli javiti svi zainteresirani ponuđači, a po provedenom postupku odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda, što je vidljivo iz objavljenog zapisnika na EOJN.


Državne nekretnine zadužene su za upravljanje nekretninama iz portfelja Društva te postupaju u skladu sa svim propisima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!