Državni inspektorat: Opoziv proizvoda Lucky Me i vrhnja za šlag Hulala Classic

07.07.2022.

12:47

Autor: M.M./HRT/Hina

Opoziv proizvoda Lucky Me i vrhnja za šlag Hulala Classic

Opoziv proizvoda Lucky Me i vrhnja za šlag Hulala Classic

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Zbog utvrđenog 2-klor - etanola Državni inspektorat RH izvijestio je u srijedu o opozivu dvije vrste Lucky Me Instant rezanaca tajlandskog proizvođača, dok je zbog neoznačavanja alergena na proizvodu opozvao Vrhnje za šlag Hulala Classic.

Riječ je o proizvodima Instant rezanci, Lucky Me Noodle Beef Mami, 55g, upotrijebiti do 09.09.2022. i Instant rezanci, Lucky Me Pancit Canton Kalamansi, 60g, upotrijebiti do 08.09.2022.. Proizvođač je Monde Nissin Co., LTD., Tajland, dobavljač, UNIONTRADE S.p.A., Peschiera, Italija, a stavlja na tržište: LITTLE MANILA j.d.o.o., Zagreb.

Državni inspektorat upozorio je i kako je opozvao Vrhnje za šlag Hulala Classic 1L, (HULALA PRISTINE WHIPPING CLASSIC 1000ml, 2150GS7999901) lot brojeva L22073B, L22074B, zbog neoznačenog alergena u tragovima kikiriki.

S obzirom da na proizvodu nije označen taj alergen u tragovima proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja. Proizvođač je IFFCO Italia srl, Italija, a na tržište stavlja VELVET INGREDIENTS d.o.o., Fažana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!