Državni inspektorat proveo 105 nadzora ugostiteljskih objekata

15.11.2021.

17:38

Autor: Hina/HRT/D.D.

Državni inspektorat proveo nadzore ugostiteljskih objekata

Državni inspektorat proveo nadzore ugostiteljskih objekata

Foto: Zoe Sarlija / REUTERS

Inspektori Državnog inspektorata, u suradnji s policajcima i inspektorima Civilne zaštite' proveli su proteklog vikenda 105 nadzora ugostiteljskih objekata tijekom kojeg su podnijeli četiri optužna prijedloga i naplatili dvije kazne zbog nepridržavanja epidemioloških mjera.

Državni inspektorat je precizirao da je tijekom akcije proveo 47 nadzora na području Slavonije, njih 18 na području Dalmacije, 17 na području Zagorja i Međimurja, 14 u Zagrebu te devet nadzora u Istri i Primorju.


Turistički inspektori su od ukupnog broja u šest nadzora utvrdili prekoračenje radnog vremena za koje su podnijeta četiri optužna prijedloga nadležnim sudovima te naplaćene dvije kazne na mjestu izvršenja prekršaja, izvijestio je u ponedjeljak Državni inspektorat.


Inspektori su, nadodaje Državni inspektorat, utvrdili u Sesvetama jedno kršenje ranije izdanog usmenog rješenja o zabrani pružanja ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena. 


Državni inspektorat je priopćio kako je na zabavi u neregistriranom sesvetskom ugostiteljskom objektu zatečeno 50 osoba te da je objekt nakon provedene inspekcije zapečaćen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!