14:42 / 13.06.2018.

Autor: S.M./Hina

Državni tajnik Matko Glunčić uputio molbu za razrješenje s te dužnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu Hini da je zahtjev za razrješenjem državnoga tajnika Matka Glunčića proslijeđen u Vladu.
Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić potvrdio je da je uputio molbu za razrješenje s dužnosti državnog tajnika iz moralnih razloga jer je u posljednja dva mjeseca izgubio sve ovlasti koje ta dužnost nosi te ne može primati plaću za ono što ne radi.

Glunčić
je u telefonskom razgovoru za Hinu objasnio kako je tijekom obnašanja dužnosti državnoga tajnika i dovršio glavne projekte pa je tako njegova zadaća u tome smislu završena. Spomenuo je nekoliko projekata, među kojima je strateški projekt CALT - "Centar za napredne laserske tehnike" financiran u sklopu Operativnoga programa "Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020." u iznosu od nešto više od 121 mil. kn. Istaknuo je i projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), vrijedan 25 mil. eura. Dodao je da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Glunčić je bio i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme i na natječaju je imao najbolje rezultate, ali na tu dužnost nije izabran jer koalicijski partner HNS nije bio suglasan s njegovim imenovanjem.

Divjak: Zahtjev za Glunčićevim razrješenjem upućen u vladu, očekujemo skoru odluku

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu Hini da je zahtjev za razrješenjem državnoga tajnika Matka Glunčića proslijeđen u Vladu. Poslali smo zahtjev za razrješenjem na Vladu te očekujemo vrlo brzo i formalnu odluku o razrješenju gospodina Glunčića, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Divjak u povodu Glunčićeva zahtjeva za razrješenjem. Što se tiče dužnosničke razine u Ministarstvu, moj tim i dalje bez ikakvog zastoja vodi sva četiri velika reformska procesa: kurikularnu reformu, reformu strukovnog obrazovanja, relevantno visoko obrazovanje i poticanje izvrsnosti u znanosti, dodala je ministrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!