10:56 / 30.11.2020.

Autor: M.Š./B.A./HRT/Hina

Državni tajnik Sučić podnio ostavku

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku zbog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo hrvatskih branitelja.
Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku zbog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo hrvatskih branitelja.

➡️ Osude Sučićeva ispada iz Vlade

- Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, navode se u priopćenju Sučićeve riječi.

Stjepana Sučića policija je u subotu nakon ponoći pri kontroli poštovanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića.

Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.

- Budući da sam vodio proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te žrtava II. svjetskog rata i poraća, sve svoje stručno i profesionalno znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja u slučaju potrebe, kaže Sučić.

- Vjerujem kako smo u proteklom razdoblju napravili značajne iskorake i uspostavili sustavan pristup koji ne ovisi o pojedincu, čime se obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije osigurava povjerenje da će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastaviti sustavno i predano raditi u procesu rješavanja sudbina njihovih nestalih članova, poručuje Sučić.

Medved: Sučić se ispričao, dao je iznimno veliki doprinos u izgradnji sustava

- Nakon ovog što se dogodilo u Vukovaru s petka na subotu, neprimjerenog postupanja državnog tajnika Stjepana Sučića, s kojim je bio i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, svjestan svoje odgovornosti kao državni dužnosnik, državni tajnik Stjepan Sučić danas je podnio neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Naveo je da se Sučić ispričao za svoje neodgovorno postupanje te zahvalio na povjerenju premijeru i Medvedu, kao i obiteljima nestalih.

- Ispričao se što je svojim činom i njih kroz određeni emotivni pristup doveo u nepovoljan položaj. Želim vrlo jasno kazati da Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba i ovom se prigodom želim zahvaliti dosadašnjem državnom tajniku Stjepanu Sučiću, koji je i kao pomoćnik ministra i državni tajnik dao iznimno veliki doprinos u izgradnji sustava, rekao je Medved, dodavši da je Sučić uspostavio odnos povjerenja prema obiteljima koje traže svoje najmilije.

Medved je rekao da je Šeremet imenovan od strane Upravnog vijeća Memorijalnog centra nakon provedenog natječaja te da će o njegovom statusu raspravljati Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprime detaljno sve parametre i pokazatelje što se dogodilo u Vukovaru.

- Upravno vijeće će donijeti odgovarajuću odluku u skladu sa svojim nadležnostima, odnosno u skladu sa Statutom Memorijalnog centra Domovinskog rata, rekao je Medved.

Medved je također naveo da je prvu informaciju o događaju dobio u subotu oko 12 sati od ministra unutarnjih poslova.

- Nisam imao saznanje o tome što se tamo dogodilo te večeri, a samim time apsolutno želim opovrgnuti bilo kakve teze o nekakvom utjecaju ili pozivanju na bilo koga. U konačnici, to je i policija dala u svome iskazu, rekao je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!