18:39 / 05.04.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Državni ured za obnovu: U tijeku izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija

U tijeku izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija

U tijeku izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje danas je priopćio da je u tijeku izvođenje radova i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija nakon potresa.

Među prvim zamjenskim tipskim obiteljskim kućama kod kojih su radovi odmaknuli, kuća je obitelji Vratarić iz Lekenika.

- Izgradnja je počela prije mjesec dana, zaliveni su temelji i stavljena je deka. U utorak će doći dečki napraviti terasu, izjavio je Dražen Vratarić te dodao da je zadovoljan radovima.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 626 odluka za konstrukcijsku obnovu. Sve su dostavljene na postupanje projektantima, a do sada su potpisani ugovori s vlasnicima o izgradnji 52 zamjenske obiteljske kuće.

Središnji državni ured je 4. travnja u Mraclinu počeo s rušenjem na mjestu gdje će se odmah početi graditi prva zamjenska obiteljska kuća na tom području, a u pripremi je i gradnja novih kuća u Dubrancu i drugim naseljima u Zagrebačkoj županiji.

Do danas su otvorene ponude za izgradnju 16 višestambenih zgrada u vlasništvu Republike Hrvatske na području Petrinje, Gline, Gvozda i Topuskog, koje su financirane novcem iz fondova EU-a. 


U pripremi je provedba javnog nadmetanja za još četiri  višestambene zgrade u Glini i Dvoru, izvijestili su iz Ureda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!