10:38 / 10.12.2020.

Autor: HRT/Hina/B.V.M.

Državni vrh čestitao blagdan Hanuke

Foto: Shang Hao/XINHUA/PIXSELL

Foto: Shang Hao/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hanuka ili blagdan svjetlosti je osmodnevni židovski blagdan koji pada u studenom ili prosincu, a slavi se na spomen ponovnoga posvećenja jeruzalemskoga hrama
Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti blagdan Hanuke. Čestitku je uputio i predsjednik Republike Zoran Milanović te poželio da im blagdan svjetlosti donese zdravlje, dobro i mir. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je čestitao vjernicima židovske vjeroispovijesti.

- Svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu Hanuke, blagdana svjetlosti i posvećenja, upućujem iskrene čestitke u ime Vlade i osobno. Želim da sa svojim bližnjima, ali i sa svima potrebitim ljubavi i suosjećanja podijelite radost zajedništva u miru i solidarnosti, napisao je Plenković.

Hag Hanuka Sameah!, stoji u čestitkama premijera Plenkovića, kao i predsjednika Milanovića u povodu blagdana Hanuke.

- Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti čestitam blagdan Hanuku. Neka vam blagdan svjetlosti i nade svima donese zdravlje, dobro i mir te osnaži vjeru i nadu toliko potrebne u ovim vremenima. Želim da blagdanske dane provedete radosno okruženi obitelji, napisao je Milanović.

- Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Hanuke. Neka vam Hanuka, simbol svjetlosti, mira i nade, donese vjeru u bolje sutra, blagostanje i radost u vaše domove da snagom zajedništva prevladamo današnje izazove.

U spomen na pobjedu slobode i dobra, provedite predstojeće blagdanske dane u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim voljenima i bližnjima. Hag Hanuka Sameah, stoji u čestitci predsjednika Sabora.

Hanuka ili blagdan svjetlosti je osmodnevni židovski blagdan koji pada u studenom ili prosincu, a slavi se na spomen ponovnoga posvećenja jeruzalemskoga hrama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!